duminică, 27 februarie 2011

Compozitia: Pozitionarea subiectului, dar si despre pozitionarea ta

         Compozitia nu inseamna doar pozitionarea subiectului tau intr-o fotografie, uneori conteaza mai mult felul tau de a te aseza inainte de a apasa butonul pentru a aranja cat mai frumos elementele din imagine.
         Inainte de toate, cand faci o fotografie, nu e indicat sa stai asezat pe ceva; in picioare ai mai multa mobilitate si o diversitate de unghiuri.

Inaltimea este unul dintre avantajele pe care ar trebui sa le folosesti cand vrei sa creezi, de exemplu, un cadru mai intim sau mai artistic.Facand o poza de sus sau de jos poti crea un impact foarte puternic, si implicit mai dramatic.




 Bineinteles ca inaltimea nu este singurul element pe care il poti schimba. Distanta dintre tine si subiect este un alt factor important cu care poti experimenta. Fotografierea de la distanta poate plasa subiectul intr-un mediu mai mult sau mai putin incarcat, pe cand fotografierea de aproape ajuta la incadrarea lui mai stransa si izolarea lui de la un fundal care poate distrage atentia.


Multi dintre fotografii amatori sunt lenesi si folosesc doar zoom-ul sau efecte gen Alb-Negru pentru a adauga un pic de estetic la o fotografie obisnuita. Dar trebuie sa stiti ca niste miscare pentru a cauta noi unghiuri si perspective poate imbunatati fotografiile voastre mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu